| 微信 : Adelaidehelp 联系邮箱 : [email protected] 开启辅助访问
  • 区域置顶

楼主: 寶=.=

好吧,我又凑热闹啦.啦啦啦啦啦.广东的进.啦啦啦.谢谢咯.

AD-YU 发表于 14-7-2013 18:57:24
      广州的,无识讲粤语,只识讲白话、广东话。。。

zhaowei61 发表于 28-7-2013 00:00:01
      AD-YU 发表于 2013-7-14 19:27
      广州的,无识讲粤语,只识讲白话、广东话。。。

。。。。。粤语=广东话好吗!!!

530905143 发表于 9-8-2013 03:51:03
      深圳的深圳的深圳的

Katrina01101 发表于 9-8-2013 11:28:18 来自手机
      廣州的嚟報到!

粵語金句,新"三字经"

识少少,扮代表!醒少少,俾人叼!
      眼斩斩,死得惨!得把口,唔知丑!
      听唔明,扮纯情!吹下水,任你嘴!
      骑喱啡,扮阿姐!样衰衰,俾狗追!
      样怪怪,死得快!夜吗吗,痴胶花!
      眼光光,等天光!天光光,俾人装!
      有如果,无癫婆!唔知丑,生豆豆!
      癫癫地,唔识死!死木嘴,流口水!
      口水多,无尿屙!趁你病,裸你命!
      细虾大,捉去卖!起大屋,靠表叔!
      唔识字,扮博士!姿姿整,有环境!
      无啦啦,整哒瘌!韧韧脚,等人约!
      懒痴缠,搏可怜!学猜枚,沟表妹!
      细细粒,俾人恰!小女子,无口齿!
      憨居居,食煎堆!握握手,好朋友!
      周身郁,扮忙碌!笑骑骑,放毒蛇!
      声大大,无货卖!眼大大,易学坏!
      眼湿湿,扮忧郁!嘴藐藐,打得少!
      静鸡鸡,认低威!有早知,无乞儿!
      晨早知,中三T!担凳仔,霸头位!
      一张票,睇到笑!好好好,睇唔到!
      绕埋手,晨早走!有得振,无得训!
      搞搞振,无帮衬!侧侧膊,唔多觉!